Møns Klint Adventure race

Sjov i kridtet – nu for 6. gang

Anders har afholdt Møns Klint Adventure race 6 gange, og det gik op for mig at jeg har været med alle 6 gange. Jeg fortryder godt nok hvert år på vej op ad trapperne for x’e gang, men så alligevel: Naturen er SÅ smuk hernede, Anders laver i særklasse fede løb, og bortset fra en seriøs tordenbyge det første år, så er vejret altid fantastisk.

WAT stillede lidt mindre talstærkt til start end planlagt – Heidi og Alice var nede med skader, og vores 3. kvinde Margit måtte også melde nede med skade om torsdagen. Heldigvis kunne man stille 2 mandshold, så Jytte og jeg drog glade afsted mod Møn lørdag morgen tidligt.

Derudover hoppede Pia modigt med på et mixhold, og Malene og Anni stillede også til start. Damerækken endte med at bestå af 7 hold, og endda et ret stærkt felt så spændingen var intakt til det sidste – jeg vurderede vores sandsynlige placering som lige uden for podiet, efter Fit4Run, Sanne’s hold af barnevognsracere og Iben’s hold af Xterra’s.

Ved check-in blev vi præsenteret for 5 sløjfer:
A: O-løb og Svøm
B: MTB og Svøm
C: Reb-aktivitet
D: O-løb og kajak
E: MTB

Ved start have Anders dog et lille es oppe i ærmet – en prolog, bestående af free-order O-løb på find-veji posterne, som bragte dagens samlede løbedistance op på 22 km og et ukendt, men svimlende højt antal højdemeter.

Vi kom fint igennem og løb ned af de 497 trin for at få 1. kort, der var et kort fra 1928. Klinten ligner heldigvis sig selv fra den gang, men det gør stranden ikke – nord for trappen er den skyllet væk, så det blev coasteering på den fede måde, med vand til livet ind i mellem mens vi kæmpede os henover kridt og rullesten mod post 1 og trappen op.

Vel oppe af >400 trin fandt vi – med en hjælpende hånd fra Sannes hold – de 3 rigtige toppe, hvor sidste top som en ekstra bonus havde næste kort i en lille kasse. De næste 3 poster var alle 3 placeret i de små søer omkring campingpladsen, og bortset fra at vi fik smidt roadbooken væk i den første sø gik det fint. Det betød at resten af A-sløjfen blev løbet uden postbeskrivelser, så det gjorde et svært o-løb lidt sværere.

Vi fik heldigvis lov at få en erstatningsroadbook, og da der var ventetid på både reb og kajak drog vi ud på den meget lange MTB-etape. Fede elementer var en tur i Klintholm havn, hvor vi skulle svømme til den anden mole (der var langt! ned), og en lille labyrint af minestrimmel, der skulle løbes i rækkefølge. Jytte navigerede os sikkert og hurtigt igennem, og vi fik fundet de sidste poster hjem.

Rebet var abseiling fra taget af Geocenteret, så bortset fra skræk ud over kanten kom vi hurtigt ned og videre på D-sløjfen. Der mødte vi Skovbassen i højt humør ved kajakkerne, der skulle slæbes ca. 300m til stranden, ros 500 m ud og hjem igen, og så slæbes tilbage til TA’et. Der var vores arme så lange til sidst, at vi måtte opgive at bære begge kajakker på en gang, og i stedet bære på skift.

Derefter var der endnu en løbeetape langs stranden til geocenteret, hvor nu kun den sidste MTB-sløjfe ventede. Det var lidt demotiverende at se Fit4run sidde og se enormt afslappede ud da vi kom oksende op ad trappen – de var nemlig færdige – men heldigvis havde Anders skåret 7 poster væk på den afsluttende etape, så der kun var 3 poster, og det kunne vi alligevel godt overskue.

Afsted kom vi, og lidt fik vi rodet rundt, men vi fandt alle 3 poster og racede mod mål, hvor vi blev mødt af ”Der kommer dame 2’er – op på podiet med jer” Så vi smed cyklerne og gik direkte på podiet – Totalt optur!

Tak til Jytte for at stille op til spas, og tak til Anders for endnu engang at lave et løb der havde så fede elementer at jeg garanteret har glemt næste år præcist hvor ondt den trappe gør.

/Karen
Tilbage
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22