Yeti 2016

Yeti 2016 – fødselsdagsrace eller lige rigeligt cirkus…

Helle Bendixen var ikke med til Yeti sidste år, så hun havde prioriteret at finde tid til deltagelse midt i fødselsdagstamtam med familien, og da Marie ikke helt troede på at hun kunne nå at blive klar sprang Jytte heldigvis til på trods af sine fødselsdagsplaner, og så var vi klar til at køre mod Silkeborg fredag aften. Helle var optimist og havde taget vin med, men da vi først var fremme lige omkring kl 22, var Masterholdene videre fra
prologen, og vi ville hellere køre på skolen og gøre klar til overnatning og næste dag.

Løbet lignede meget sidste år: En o-løbs prolog, en MTB til et TA, MTB videre til næste TA, og så MTB til stjernecentrum, hvor der var rapelling, o-løb og 3 små sløjfer ved papirfabrikken. Der var et stærkt felt af damehold, så selvom Fit4run havde valgt at prøve kræfter med masterdistancen var jeg kun forsigtigt optimist mht. podieplads.

Vi havde fordelt orienteringen med Jytte på MTB, mig til fods, og Helle på roadbook.

Prologen havde en cool feature med korthusk i en parkeringskælder under opførelse midt i Silkeborg, hvor man skulle finde tal på søjler og give summen for at komme videre – ret fint element, som vi ikke har set før.

Næsten tilbage ved cyklerne skulle vi igennem et hul i et hegn, hvor Helle overså overliggeren og slog sin næse noget så eftertrykkeligt – heldigvis var skolen lige rundt om hjørnet, så vi kunne lappe hende sammen, og efter at have ømmet sig lidt var hun klar til at fortsætte.

Frem til 1. TA gik det rimeligt på cyklerne – Helle havde resterne af en forkølelse i kroppen, så hun fik trækket, så Jytte kunne træde igennem. Vi bommede lidt omkring de 2 forbistrede lyngbakker, hvor vi fik bildt os selv ind at vi ikke måtte have cyklerne med derned. Det måtte vi gerne, det var bare på selve bakkerne der ikke måtte cykles – hvilket var en overflødig oplysning, for det kan man ikke. Det kostede lidt ekstra tid at
skulle tilbage efter cyklerne, men så må vi lære at læse.

Videre mod TA skulle cyklerne over åen ved hjælp af en kano, hvor det gjaldt om at holde godt fast så cyklerne – og kanoen – ikke vippede. Det gik – også en fed feature, der ikke ses så tit.

TA1 var en svømmeorientering, hvor vurderingen er, at den samlede svømmedistance var omkring 750 m – her skulle vi nok have pakket svømmefødder alligevel, men jeg kan ikke huske at have set så lange svømmedistancer til et AR.

Videre fra TA1 bandede Jytte noget over kortene, der var samme type som NXM kortene – her skulle vi nok have lavet mere co-navigation for at hjælpe lidt mere. I hvert fald fik vi rodet os ud i noget snavs på vej mod TA2, der kostede tid inden vi kom på ret spor igen. Der var også en orientering langs en bæk, hvor vi besluttede at tage cyklerne med, og det er svært at vurdere om det ikke havde været hurtigere at lade cyklerne ligge – det var i hvert fald noget besværligt at have cyklerne på slæb.

TA2 var Labyrinthia, hvor vi blev sendt ind i den største labyrint for at finde de 4 hjørneflag – og det var vi sgu ikke så gode til. Vi fik prøvet alle forkerte veje af mindst 3 gange, inden vi opdagede den alternative – og rigtige – vej ud fra 1. hjørneflag. Herfra gik det rimeligt nemt, og vi cyklede lettede tilbage mod Silkeborg og stjernecentrum.

I stjernecentrum blev vi først sendt til Hvide Hus, hvor Helle heldigvis meldte sig frivilligt til rappellingen – både Jytte og jeg havde ikke noget specielt behov for at hænge 20 m over jorden, men Helle så faktisk ud som om hun nød turen. Derefter blev vi sendt på o-løb, som både var ret langt og havde en passende sværhedsgrad. Estimatet er ca. 10 km, og bortset fra at vi til Jytte og Helles store fortrydelse måtte løbe igennem Silkeborg Tri’s målområde var turen uden større problemer.

Klokken var 17 da vi nåede tilbage i Stjernecentrum, og vi var ved at være godt møre. Og det er så her, at cirkusdelen tog overhånd.

SUP stafet 100 m rundt om en bøje, kajakstafet gennem stryget, og stående skydning med elektroniske rifler virkede bare som unødvendige elementer i et virkeligt fedt løb – foruden at løbeturen fra Stjernecentrum til papirfabrikken og retur heller ikke vækker kærlige minder.

Heldigvis havde Jimmy besluttet at Silkeborg er lige på vejen hjem fra Harzen, så han dukkede pludselig op med krammere og moralsk opbakning lige inden afslutningen – topnice!

Vi kom tilbage til Stjernecentrum, og efter vi lige havde gjort opmærksom på at vi havde alle posterne trods et hærget og uigennemskueligt klippekort, gik turen tilbage til Langsøskolen og vi kunne løbe i mål i tiden 9 timer og 20 minutter. Det viste sig at række til en 3. plads, 10 minutter før 4. pladsen, og 5 kvarter efter 2. pladsen.

Tak til Jytte og Helle for fremragende selskab, og tak til Yeti for et velplanlagt løb – vi oplevede stort set ikke noget ventetid undervejs, hvilket er noget af en bedrift med noget i retning af 120 hold i gang på 4 distancer.

Ønsker til næste år: Mindre cirkus, mere adventure. Drop medaljen, som er virkelig fjollet, og giv en buff som finisher-præmie i stedet.

/Karen
Tilbage
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27