NXM - vi farer rigtig vild!

NXM 2017 – vi farer rigtig vild!

NXM er 2 dages orienteringsløb i og omkring Silkeborg for 2 personers hold, og hvert år i november når tilmeldingen åbner husker jeg den smukke natur, stemningen i nightcamp, og følelsen når man krydser målstregen på dag 2.

Undervejs husker jeg så hvor hårdt det er, hvor ondt det gør i benene (og resten af kroppen) dag 2, hvor elendigt man sover i det skide telt, og hvor mange spektakulære moser, mudderhuller og åer arrangørerne kan finde at placere poster i.

Heldigvis er det de fede oplevelser, der tæller mest – og heldigvis var Helle med på at tage med på sjov igen, så vi stillede op i 35S klassen, som er ’kort men svær’ orientering – altså ’kun’ 35 km (fugleflugt) over 2 dage. Den reelle distance var så i vores tilfælde 27 og 23 km, så lige omkring 50 km blev weekendens eventyr på.

WAT var i år stærkt repræsenteret – Jytte og Bente på X35 i skarp konkurrence med Ann-Christina og Fit4Run og Bodil og Kristian på X35s sammen med Helle og jeg.

Starten gik fra ’Lunden’ som er tæt på centrum af Silkeborg, og de første 7-8 poster var lidt for nemme til at opfylde vores ønsker om at blive ordentlig væk – heldigvis rådede de næste poster bod på det. Specielt post 11 (slugt) voldte os lidt problemer, indtil vi opdagede at vi bare skulle stole på kortet og vores orienteringsevner, for så stod den lidt længere nede af slugten. Stille og roligt arbejdede vi os igennem dagen, og bortset fra et
middelstort bom ved post 16, hvor vi glemte at sikre os at det var den rigtige sti vi tog pejling efter, så gik det fornuftigt. Vandpassagen var i anledning af jubilæet en svømmetur til Hjejlen, der var placeret midt i Brassø, med en servering af bobler (faxe
kondi) og pandekager før vi kunne springe i på den anden side og fortsætte. Vi nåede nightcamp lige efter kl 22 – i alt 4 timer og 49 minutter og 27 km efter start.

Det blev hurtig aftensmad og en lille smule hygge inden vi ramte soveposerne – vi skulle jo helst være klar til dag 2. Jytte vækkede os med nyheden om at vi lå på 3. pladsen, men vi var for smadrede til at gå ned og se efter – det skulle vi nok have gjort, men vi gik i stedet efter at holde placeringen.

Starten på dag 2 gik kl. 9 med 4 poster placeret i ’slugt’ – så var der ligesom ordentlig spredning på holdene fra start. Det var markant sværere orientering end starten på dag 1, og dermed fik vi også hurtigere følelsen af at være på eventyr. Altså følelsen af at være alene i skoven, af at virkelig være på eventyr – megafedt! Vi fik bommet lidt på vej mod post 5, hvor vi lod os forlede af en sti der næsten gik i den rigtige retning – det gjorde den så ikke alligevel, og vi måtte op over en bakkekam for at komme på ret spor igen.

Distancen på dag 2 var lidt kortere end dag 1, og det var nok meget godt – der var ikke så meget tilbage i benene at gøre godt med. Men lige pludselig var vi færdige med de svære poster - de sidste 7-8 poster var tilbage i civilisationen, med et par cirkusposter nede i stryget, og så rundt om søen og tilbage i mål. Målgang dag 2 blev 13.30, 4½ time efter starten.

På den foreløbige resultatliste rakte det til en 3. plads, men ved nærlæsning viste det sig at der var forbyttet på SI brikkerne, så den tid vi havde fået var et herreholds, og vores ’kun’ var en 4. plads. Det kunne vi faktisk godt have set hvis vi havde nærlæst tiderne, men det var alligevel en flad fornemmelse. Heldigvis snuppede Bodil og Kristian 3. pladsen i Mixrækken, og Ann-Christinas hold 3. pladsen på X35, så WAT kom alligevel på
podiet i denne omgang.

Tak til Helle for outstanding selskab, tak til Bodil, Kristian, Bente og Jytte for hygge i nightcamp, og tak til arrangørerne for at lave et løb hvor man for alvor bliver udfordret på udholdenhed og orienteringsevner.

/Karen
Tilbage
01
02
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17