YETI - WAT i mix-rækkerne

YETI - WAT i mix-rækkerne

Lidt usædvanligt stillede WAT med to mix-hold på challenge-distancen til Danmarks største adventure race YETI Adventure Challenge i Silkeborg. Solen skinnede fra morgenstunden og vi hoppede lidt nervøst omkring givet det faktum at ingen af os var i særlig god form og det føltes som længe side nogen af os havde været til race.

Holdet bestod af Bodil og Helle B. fra WAT samt Kristian, som nok ikke havde så meget erfaring med adventurerace, men er vokset op på rigelige mængder af orienteringsløb. Vi kom også godt og hurtigt af sted på løbets prolog, som bestod af 20 poster fordelt ud over centrum af byen, hvilket naturligvis inkluderede en tur i stryget fra start. Så var sko og tøj vådt og stilen lagt. Prologen var klassisk bygget op med valgfri rækkefølge på posterne og tal der skulle samles til en korrekt sum. Holdene blev spredt godt ud inden den første lange MTB-O, som tog os rundt i kanten af Silkeborg. Der var godt med højdemeter, afstikkere i nærliggende skove og masser af stier i byens grønne kiler. Vi nød godt af Kristians lokalkendskab og fik skåret hjørner i forhold til de øvrige hold. Der var 18 poster og vi battlede med et par herrehold og et godt kørende damehold hele vejen.

Godt igennem MTB-distancen nåede vi til TA1, hvor en kano skulle slæbes ned til søerne. Vi fik skub i kanoen og kom godt omkring til vores poster. Ingen problemer og der blev spist undervejs. Turen var langs kanterne af søerne og med en afsluttende tur under Silkeborgs ikoniske springvand, hvor en af posterne listigt var placeret.

Da kanoen endelig var slæbt på plads, gik det løs med bike’n’run. Trætheden var ved at melde sig og Kristian startede ud med at cykle og spise. Det viste sig at være en god investering at holde os samlet og ”blot” slappe af på cyklen, fremfor at cykle frem for at lægge den til bagerste løber. Der var angivet 18 poster på kortet, hvilke for os var en overraskende lang bike’n’run. Heldigvis skulle vi efter et par poster lægge cyklen fra os, for at få udleveret et stearinlys og en pakke tændstikker og bevæge os videre til fods ned i og omkring tyskernes gamle bunkere, som under 2. verdenskrig udgjorde deres hovedkvarter i Danmark. En listig lille detalje var at de små kort over bunkerne var spejlvente. Djævlen sidder i detaljen! Det var en velfungerende og lidt anderledes sløjfe, hvor løbet adskilte sig fra andre ved at benytte lokale karakteristika. Det var super fint lavet og meget stemningsfuldt at gå rundt med et enkelt stearinlys nede i bunkerne.

Herefter gik det tjept tilbage ad en tvungen rute på MTB til stævnepladsen ved papirfabrikken, hvor vi skulle gennemføre to mindre aktiviteter. Det første var en hurtig balancetur på en slackline over vandet i havnen og tilbage igen. Hurtigt klaret af de to damer. Herefter var der forberedt en mindre forhindringsbane i havebassinet, hvor vi som hold skulle svømme under og over et par flydepontoner. Det var godt med et par hurtige og anderledes aktiviteter uden for meget gøgl.

Efter leg i havnebassinet løb vi atter ud i skovene, der er så dejligt tæt på, hvilket gør YETI så velfungerende i forhold til at skabe et publikumsvenligt adventurerace. Et langt afsluttende o-løb, hvor farten måtte helt ned for at holde til højdemeterne. Orienteringen sad fortsat, med en enkel bakketop som undtagelse, i skabet og blev afsluttet af en nydelig rappelling ud fra en bro, hvor man let og elegant gled af rebet og plumpede i vandet som den absolut sidste aktivitet inden vi kunne løbe i mål. Vi ramte mål kl. 17.01 og fik da den dejlige besked, at vi var det tredje mix hold på challenge, der var nået over målstreget. Så ovenpå en masse lækker aktivitet - og i år mindre tivoli - og ømme stænger endte vi med en fin og overraskende podieplads i sensommersolen.

Tak til Kristian og Bodil for godt samarbejde, fokus og masser af hygge!

/Helle B
Tilbage
09
10
11
12
13
14
15
16
17