GIV - eventyr i november

Eventyr i november – eller fuck, vandet er koldt på denne tid af året!

Jeg har aldrig løbet GIV før, så da Helle spurgte om jeg var interesseret, var svaret straks: Ja, da! – og da Bente også var klar blev det et erfarent WAT hold, der stillede op til årets sidste løb. For en gangs skyld var der også en ordentlig damerække: Foruden ærkerivalerne fra Fit4run var der 3 andre damehold til start – det har været lidt fesent med konkurrence i år. For at øge spændingen lå WATs the rush og Fit4run á point i den samlede cup inden start, så den der vandt løbet, vandt cup’en.

Løbet var opbygget af en obligatorisk etape, og et antal valgfrie sløjfer – og mere vidste vi stort set ikke da vi stillede til start.

Det viste sig at være klassisk adventurerace: O-løb, kano, o-løb på den obligatoriske strækning, og så svømning, MTB-O, bysprint, klatring, SUP, Bike’n’run og coasteering på den valgfri.

Efter en hurtig prolog rundt indenfor på Idrætshøjskolen gik det i løb sydpå mod Nørreåen og kanoetapen.

Kanoetapen var en smuk, men kold tur medstrøms ad Nørreåen, hvor Helle havde meldt sig til at sidde i midten. Heldigvis havde hun både skaljakke og en isolerende plade at sidde på, for temperaturen var ikke meget over frysepunktet, og vandet var heller ikke for varmt.

Landgang var ved et shelter, hvor der var lavet en gangbro hen over den meget våde eng. Desværre bliver sådan noget træ glat i vådt føre, så Helle og jeg faldt over hinanden og kanoen, og jeg havnede i en drænkanal, der var så bundløs at jeg kun kunne komme op igen med hjælp fra Helle og Bente. Gennemblødt til livet gjaldt det nu om at holde sig i bevægelse, så vi fik hurtigt kanoen løftet igen og kom videre.

Ved TA afleverede vi kanoen, og løb tilbage mod højskolen gennem Bruunshåb plantage og de 9 poster, der gemte sig der.

Tilbage på skolen var jeg så tør, at jeg ikke ville bruge tid på at skifte tøj. Vi var nu ca 3½ time inde i løbet, og vi besluttede at gå efter MTB-O, Klatring og bysprint i den rækkefølge. Svømmeetapen indenfor i svømmehallen havde vi allerede inden løbet besluttet at gemme til sidst – vi løber alle 3 adventurerace for at få lov til at være udenfor – og da vi fik at vide at det var inden 14 eller slet ikke besluttede vi ’slet ikke’.

Løbepasset havde allerede nu været ret langt, så det var rart at kunne bruge cyklen lidt. Alt for hurtigt var cykeldelen overstået, og da der ikke var kø ved klatringen fik Helle lov til at klatre op i lysmasten ved stadion og klippe de 3 poster. Imens kunne Bente og jeg lægge en udvidet plan, idet de valgfrie etaper var noget kortere end vi havde regnet med. Vi besluttede at tilføje SUP og bike’n’run til programmet, og så se om der var tid til coasteering til sidst. Bysprint var på et google-maps kort, og det tog lige længe nok for mig at læse mig ind på kortet, så vi fik set lidt mere af byen end jeg havde forestillet mig.

Tilbage ved cyklerne beholdt vi løbeskoene på og ræsede mod SUP, som var en tur rundt i ’Sønæs’ – et rekreativt område med masser af vand. Hurtigt videre mod bike’n’run, som viste sig at være en ret lang – og måske lidt uopfindsom - etape rundt i Hedeland plantage. Der var lidt for meget ligeud efter min smag.

Vi afsluttede Bike’n’run etapen 15.40, og selvom tidsoptomisten (mig) gerne ville have været en tur omkring coastering etapen besluttede vi i stedet at køre mod mål. Målgang var 15.51, så det var nok den kloge beslutning…

Det rakte til en 2. plads, med ISG dræbersneglene som vindere (27 minutter hurtigere, samme point), og 5 point før Team Fit4Run. Det betyder, at der skal fintælling til at afgøre vinderen i dame challenge.

Tak til Morten og Birgitte for overnatning og forplejning både før og efter løbet, tak til arrangørerne for et fint, men måske lidt kort løb – og tak til Bente og Helle for altid fremragende selskab undervejs.

/Karen
Tilbage
02
03
04
05
06