Tilbud i WAT

WATeam arrangerer forskellige faste fællestræninger i løbet af året, de varierer gennem året efter sæsonen. De faste træninger varierer typisk mellem MTB, løb, orientering og kajak. Man kan holde sig opdateret i vores kalender og facebook. Derudover foregår også frivillig fællestræning, hvor vi inviterer hinanden med når vi tager ud. I vores facebookgruppe, kan man lægge dato og tidspunkt for sin træning og invitere andre medlemmer til at deltage.

Eksempler på faste fællestræninger
X-træning: krydstræning mellem løb og MTB, vi mødes i skoven og tager runder med skift imellem disciplinerne.

Orienteringstræning: Vi mødes i Rude Skov eller Hareskoven og løber efter de faste poster.

MTB: Vi kører oftest på de afmærkede ruter i Rude- og Hareskoven, om vinteren med lygter.

Kurser
Som medlem af WAT har du mulighed for at tage kurser igennem foreningen. Der arrangeres forskellige kurser med det formål at give medlemmerne oplæring, træning og færdigheder inden for de idrætsgrene der forekommer inden for adventuresporten. Kurserne er organiseret af medlemmer eller udbydes igennem DGI. Da foreningen er medlem af DGI får du rabat på kurser herigennem. Herunder en beskrivelse af de kurser som kan blive udbudt til medlemmer af WAT.

Orienteringskursus
Weekendkursus med teori og praktik i orienteringsteknik, både i traditionel og MTB-orientering. Der vil blive gennemgået diverse orienteringsopgaver som f.eks. højdekurver og kompaspejling, blandet med praktiske øvelser i terræn samt evaluering af dagens øvelser.

Kajakkurser for begynder
Weekendkursus der henvender sig både til dig der ikke har roet kajak før, og til dig der har lidt erfaring med kajakroning. Du skal kunne svømme 600 m, og ikke være bange for at blive våd. Overnatning foregår i telt eller bivuak. Der laves mad af deltagerne over åben ild eller stormkøkken.
Praktik: På kurset vil du få mulighed for at få fortrolighed med og tilvænning til at ro kajak, tilegne dig viden og erfaring via vejledning og øvelser i roteknik, redningsøvelser trimning af kajak, vejvalg i forhold til vejr, strøm og bølger og anvendelse af sikkerhedsudstyr.
Teori: Planlægning og gennemgang af weekendens tur.

Havkajak for øvede
Weekendkursus der henvender sig til dig der har roet en del i havkajak før.
Holdninger omkring forholdet til natur og friluftsliv, vil indgå som elementer i kurset. Kurset veksler mellem oplæg, øvelser og vejledning. Overnatning foregår i telt eller bivuak. Der laves mad af deltagerne over åben ild eller stormkøkken.
Praktik: Repetition af selv- og makkerredning, pagajteknik, roteknik i bølger, kendte og nye redningsøvelser i bølger, trimning af kajak og tur med vejledning/øvelser med lastet kajak.
Teori: Turplanlægning i forhold til vind, vejr, søkort, kyst-/havsejlads, evne.

Kano-kursus
På kurset vil du få mulighed for at tilegne dig viden og erfaring i en grad så du selv bliver i stand til at tage sikkert på tur og lede andre på samme niveau. Kurset veksler mellem oplæg, øvelser og vejledning. Vi bruger formiddagen og eftermiddagen på praktik og aftenerne på teori.
Praktik: Padle- og redningsteknikker.
Teori: Sikkerhedsudstyr, færdselsregler på vand, vind, vejr, bølger og strøm, risikomomenter, skadeforebyggelse, kuldeskader og førstehjælp.

Begynderkursus i sikring og klatring
4-timers begynderkursus der henvender sig til dig der ikke har erfaring med klatring og sikring. Der vil være en del teori omkring udstyr, klatreteknik, klatring på reb, abseil (rapelle), opvarmning til forebyggelse af skader, faldteknik og kommunikation. Kurset er anlagt både på teori og praktik, således at du får en grundlæggende indførelse i klatring og sikkerhed.

Intro i træklatring
Weekendkursus der henvender sig til dig der ikke har erfaring med klatring og sikring. Kurset vil sætte dig i stand til at færdes fortroligt og sikkert på træklatringsture og vil blive afholdt efter reglementerede normer indenfor sportsklatring. Der vil være en del teori omkring udstyr, klatreteknik, opvarmning til forebyggelse af skader, faldteknik og kommunikation. Men kurset er praktisk anlagt, således at du får en gennemgående indføring i klatring. Vi vil ud over sikkerhed, fokusere på nogle af alle de udfordringer / muligheder der er for at klatre, både i skoven og i gamle høje træer.

Advanceret træklatring
Kurset starter med de grundlæggende teknikker, der indgår i træklatring. Derefter laver vi forskellige tekniske aktiviteter som svævebaner, tovbroer og måske en dødsgynge. Det er meningen at du selv deltager aktivt som en slags workshop med instruktøren som vejleder. Der bliver opsat en tipi tæt ved klatrestedet hvor vi skal sove og mad bliver lavet over bål. Du skal kunne tage vare på din egen sikkerhed og være bekendt med de mest almindelige teknikker i træklatring.