Adventurerace 1864 – flåden slår til

Marie havde for alvor fået blod på tanden efter Eagle’s fighter distance, så da jeg foreslog hende at tage med Bente og jeg til Sønderborg var hun ikke mange sekunder om at sige ’ja, tak’.

Challenge distancen var samme koncept som sidste år og forrige år: 8 TA’s og ~50 poster spredt ud over Als og Sønderjylland, og så gjaldt det ellers om at få flest muligt point på de 7 timer, der var til rådighed. 1864 challenge er et godt begynderløb, fordi der
er et bredt udvalg af anderledes aktiviteter, og ikke for mange km på cykel. I år var TA’erne o-løb, gps-løb, skydning, SUP, klatring, bike’n’run, båreløb og kano – altså et bredt udvalg af klassiske adventure-discipliner, måske bortset fra båreløbet, som jeg ikke kan huske at have set før i AR sammenhæng.

En enkelt næsten obligatorisk etape havde dog sneget sig ind: 1. etape var en kanoetape, og før man havde klippet de 3 poster kunne man ikke få det endelige klippekort – og sine cykler.

Jeg har lovet Marie at skrive noget om modvind og høje bølger på kanoetapen, men virkeligheden var faktisk en superfed sejltur mere eller mindre i flåde sammen med alle challenge holdene rundt om Sønderborg slot og op igennem Als Sund i medstrøm og medvind – det gjorde næsten at man kunne nyde turen, til trods for kagearmene.

Det var svært på forhånd at lave en plan, når vi ikke kunne forudsige kanoetapens varighed – der var også en åbningstid på skydning, der gjorde planlægningen svær. Vi havde derfor 2 planer i baghånden – enten direkte fra kano til skydning hvis kanoetapen tog lang tid, og en plan om at ’go west’ og tage TA’erne på Als-siden hvis det gik hurtigere end forventet.

Kanoen gik langt hurtigere end forventet, så vi hoppede på cyklerne og fik hurtigt taget et par poster på vej mod TA7 og orienteringsløb. Blandt andet posten inde i drænrøret, der denne gang var placeret ved 3. junction laaangt inde. Den kostede et par huller i rygsækkene på grund af manglende frihøjde, fordi vi glemte at tage dem af. Ærgerligt, men det kunne vi have sagt os selv.

Orienteringsløbet gik fint – det er altid lækkert når arrangørerne har udset sig ekstra fede postplaceringer. Måske kunne vi godt have undværet en enkelt ’sø’ (midt i) placering eller 2, men jeg kan godt lide når man gør sig umage. Derfra gik det direkte til TA6 og GPS-løbet, som mest bliver husket for helt præcist hvor mange brombærkrat man skulle igennem – og også for et par spektakulære postplaceringer i ’sø’, denne gang med en væltet træstamme som hjælper.

Fra GPS løbet besluttede vi at vælge de vestligste poster fra og cykle mod skydningen – igen via et par sjove poster – blandt andet ’ø’, hvor Marie blev lidt vådere end resten af os, og et af herreholdene blev drillet lidt med helt præcist hvor pivede de var over vandtemperaturen i maj.

Vi kom fint frem til skydning med god tid til lukketid, og efter 2 strafrunder og et forsøg på at presse et af de andre herrehold (jeg ramte med alle skud) besluttede vi os for at cykle mod Idrætshøjskolen og SUP og klatre-TAerne. Det var begyndt at rumle lidt, så vi prioriterede SUP så vi ikke skulle være på vandet i tordenvejr – vi havde så bare ikke overvejet at klatringen også ville blive lukket pga risikoen for tordenvejr. Det betød at vi pludselig havde lidt over en time til målgang, og da man ikke bliver belønnet for at komme tidligt i mål måtte vi på Sønderjyllandssiden og nappe 3 poster der, inden målgang 17.46.

I alt nåede vi 54 point, som rakte til en samlet 9. plads og en 1. plads i damerækken.

Måske kunne vi have nået et par point mere hvis vi havde prioriteret at nå klatringen tidligere på dagen, men det var ikke lige til at forudse tordenvejret.

Tak til Bente og Marie for en sjov dag i det sønderjyske, og tak til arrangørerne for et fedt race.

/Karen
Tilbage
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11